Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Zamieszczenia : | 25-10-2019 11:16:00 |
Składania : | 29-10-2019 10:00:00 |
Otwarcia : | 29-10-2019 10:05:00 |
Tryb: | |
Rodzaj: | - |
Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna polegająca na wyżywieniu jako posiłki profilaktyczne dla policjantów garnizonu opolskiego w okresie 1.11.2019r. - 31.03.2020r.
Policjanci otrzymują posiłki profilaktyczne zgodnie z § 9 ust 2 Rozporządzenia MSWiA z dnia 12 września 2002r. w sprawie przypadków otrzymywania przez policjanta wyżywienia oraz norm tego wyżywienia. Posiłek profilaktyczny przysługuje bezpłatnie w naturze policjantowi pełniącemu w okresie zimowym służbę na wolnym powietrzu co najmniej przez 4 godziny dziennie, niekorzystającemu w tym czasie z bezpłatnego wyżywienia w naturze lub normy dodatkowej DU w wyższym wymiarze. Wartość pieniężna dodatkowych norm pieniężnych wynosi DU 45% - 2,99 zł.
Cenę oferty stanowi całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowania posiłków, przygotowania i wydaniem posiłków, wysokość marży wraz z podatkiem VAT, która nie może przekroczyć 100%.
Wykonawca wpisując łączny koszt posiłków zobowiązany jest do skalkulowania w taki sposób, żeby nie przekroczyć maksymalnej kwoty jednego posiłku profilaktycznego, tj. 5,98 zł brutto.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno - epidemiologiczne określone dla podmiotów prowadzących działalność w zakresie wyżywienia zbiorowego oraz żeby była czynna siedem dni w tygodniu ( w tym święta) w godzinach 8:00 - 22:00.
Wykonawca winien zapewnić warunki lokalowe, aby umożliwić spożywanie posiłków na miejscu ( w tym celu powinien dysponować odpowiednią liczbą miejsc siedzących aby umożliwić spożywanie posiłków przez co najmniej 15 osób jednocześnie) .
Wykonawca zapewnia zróżnicowany jadłospis, bez możliwości zmiany posiłków na inne produkty.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno - epidemiologiczne położoną w odległości nie więcej niż 4 km od siedziby jednostki.
Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja o zatwierdzeniu zakładu, jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami, półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej.
Zamawiający wymaga, aby osoby mające kontakt z żywnością były dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością oraz były nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy. Na potwierdzenie Zamawiający wymaga aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji umowy wezwać Wykonawce do okazania w/w książeczek.
Zamawiający dopuszcza podwykonawców. W przypadku, gdy Wykonawca będzie korzystał z podwykonawców Zamawiający żąda wskazania części zamówienia, które zamierza im powierzyć oraz podania nazw firm podwykonawców oraz dane kontaktowe.
2019-10-29 13:14 | Magdalena Mierzwiak | Ze względu na brak złożonych ofert, postępowanie uznaje się za zakończone. |
Komunikaty